Stichting Promise

Even voorstellen

Het doel van de stichting is de verkondiging van het evangelie van Jezus Christus. Het toetsen van allerlei maatschappelijke en geestelijke stromingen en denkwijzen, vooral op medisch en sociaal gebied aan het Woord van God, de Bijbel. Het publiceren via internet en geschriften en of Bijbelstudies met bovengenoemd doel.

De stichting is interkerkelijk en heeft als grondslag, zich daarbij alleen te laten leiden door de Bijbel, waarvan ze gelooft dat alleen dit het geïnspireerde Woord van God is en alleen onfeilbaar gezag heeft. We geloven dat God deze wereld zo lief heeft, dat Hij zijn Zoon gegeven heeft om onze straf op de zonde te dragen, opdat wij, indien we in Hem geloven eeuwig met Hem mogen leven en ook nu dagelijks Zijn aanwezigheid mogen ervaren. Door middel van diverse activiteiten van de stichting willen we deze boodschap uitdragen

De mens heeft van nature een vacuüm voor het spirituele, is geschapen voor de eeuwigheid, maar heeft het contact met de levende God verloren. Zonde veroorzaakt de diepe kloof tussen mens en God. De Here Jezus Christus liet zich echter voor onze zonden kruisigen en vormde zo de brug over die kloof. Door dit persoonlijk voor waar aan te nemen, is Jezus niet alleen je Verlosser van zonden, ook je Heiland -dat is heelmaker- en genezer.

Nergens kun je beter schuilen en krachten putten dan bij deze drie-enige God. Als je dorst hebt wordt er heel veel aangeboden om die te lessen, zelfs vergif maar met een zoete smaak. Ga met ons van Oudewater naar het levende water dat niet teleurstelt en wat de Here Jezus ons aanreikt.Stichting Promise wil mensen dienen door zowel preventief als curatief te werk te gaan.

Doelstelling

Verkondiging van het evangelie van Jezus Christus dit door het toetsen van allerlei maatschappelijke en geestelijke stromingen en denkwijzen vooral op medisch en psychosociaal gebied, aan het Woord van God , de Bijbel.

Middelen

• Uitgave van het kwartaalblad Promise
  • Boeken
  • Activiteiten (cursussen, lezingen, pastorale gesprekken, therapieën...)

Promise is een stichting, die in 1984 is opgericht. Deze christelijke stichting is niet aan een kerkelijke denominatie verbonden.

Het bestuur en de redactie

• dhr. Roelof Ham (1978) baptisten voorganger, schrijver
  • drs. Willem-Jan A. Pijnacker Hordijk (1956)
    oud voorganger, docent bijbelscholen, prediker en docent godsdienst middelbaar onderwijs, wonend te Delft
  • drs. Piet Guijt, gepensioneerd econoom, onderzoeker, Bijbelleraar

roelof ham kleinwillemjan kopiepiet guijt

Comité van aanbeveling

(in alfabetische volgorde)

• Ds. Orlando Bottenbley
  • Drs. Bert Dorenbos
  • Dhr. Hans Frinsel jr.
  • Drs. MartienJan de Haan
  • Prof. dr. Ir. Henk Jochemsen
  • Dhr. Hans L.J. Keijzer
  • Prof.dr. Martjan Paul
  • Drs. Chris. Steyn
  • Dhr. Teun Stortenbeker
  • Dhr. Feike ter Velde
  • Ds. dr. Paul J. Visser
  • Drs. Jef de Vriese (België)
  • Drs. Téo v.d. Weele
  • Dr. Jim Wilder (U.S.A.)

De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de artikelen is voor de auteur en/of de redactie (disclaimer).

Hoe u ons kunt steunen

• In gebed om wijsheid, bescherming, en zegen op het werk
  • Financieel. Bij de stichting werken onbezoldigde vrijwilligers
  • Praktisch: we zoeken kundige vertalers Nederlands - Engels

Let op ! Alle artikelen op onze website vallen onder copyright lees hier wat wel en niet mag!

Rabo bankrekening Stichting Promise  NL58RABO039.16.83.071

tnv Stichting Promise, Joh. vd Kornputplein 9   9934 EA Delfzijl